Na graničnim prelazima na izlazu iz BiH čeka se do dva sata

HomeVijestiBiH

Na graničnim prelazima na izlazu iz BiH čeka se do dva sata

BiH najverovatnije gubi status COVID ‘bezbjedne zemlje’ na EU listi

Na graničnim prelazima na izlazu iz Bosne i Hercegovine promet vozila povremeno je pojačan, a čekanja su i do dva sata, saopćeno je iz BIHAMK-a.

“Na graničnim prelazima Ivanica, Prisika i Doljani na izlazu iz naše zemlje čeka se od jednog do dva sata, a na sjeveru na ulazu u našu zemlju, na graničnim prelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška čeka se do 40 minuta. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su trenutno od 15 do 30 minuta. Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smjera”, navode iz BIHAMK-a.

Apeluju na vozače da prije polaska na putovanje provjere svu potrebnu dokumentaciju, kao i važnost svih dokumenata neophodnih za prelazak granice.

Zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima, savjetuju oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima.

“Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno. Na mjestima gdje se izvode radovi postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno”, dodaju iz BIHAMK-a.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0